Det handlar om dig
Visa titel Debug

Det handlar om dig

I den här boken får man under drygt ett år följa en 15-årig tjej och hennes tankar genom korta händelser som alla handlar om samma sak – den första stora kärleken som vänder allt upp och ner.

Bland fester i Stockholms innerstad, sommarkvällar, sms-chattar och folköl är lycka, längtan, sorg, förtvivlan och ånger tillsammans med tonårens alla resterande känslor fångade ofantligt bra.

Boken är skriven i du-form och det gör att det som beskrivs blir ännu starkare och tydligare, och när namnen inte uttalas blir det mer fokus på känslorna i boken. Språket är varierat, fint, och mycket bra beskrivande. Den har inte heller kapitel utan är skriven i händelser och tilldragelser som både kan vara flera sidor långa och en enda rad.

Jag skulle absolut kalla den här boken för en klockren bladvändare och alla människor som någonsin varit kära kommer kunna relatera till denna emotionella inblick i en tonårings känsloliv. Jag tror att den kan njutas av både 16- och 48-åringar, men jag skulle rekommendera boken för framförallt åldern 15 till 18.

Liknande titlar

Språk