Fria e-böcker

Fria e-böcker

Det finns flera sidor på internet som innehåller fria e-böcker. Dessa är gratis att ladda ner och kräver inget lånekort hos biblioteket.

Här kan du hitta länkar till e-böcker och ljudböcker som är gratis att ladda ner.

Fria e-böcker är böcker som inte längre omfattas av upphovsrätten. Det innebär att du inte lånar e-boken. När du har laddat ned boken så är den din och du får behålla den så länge du vill.

Litteraturbanken

Litteraturbanken är ett svenskt litteraturprojekt som jobbar med att tillgängliggöra hela det svenska skönlitterära arvet och vissa arbeten inom humaniora. Här hittar du verk av författare som Selma Lagerlöf, August Strindberg och Hjalmar Söderberg.

Dramawebben

Dramawebben är en digital resurs för teatrar, forskare, studenter och allmänheten. Webbplatsen publicerar svensk dramatik från 1600-talet till modern tid.

Project Gutenberg

Project Gutenberg är ett amerikanskt litteraturprojekt som jobbar med att tillgängliggöra klassisk litteratur. Här finns främst litteratur på engelska, men också på franska, tyska och portugisiska. Här finns verk av författare som Charles Dickens, Jane Austen och Franz Kafka. 

Projekt Runeberg

Projekt Runeberg jobbar med att tillgängliggöra klassisk nordisk litteratur.

Librivox

Librivox erbjuder gratis e-ljudböcker på många olika språk.

Språk