Mitt hjärta borde slå någon annanstans
Visa titel Debug

Mitt hjärta borde slå någon annanstans

Boken handlar om Madeleine som bor på landet. Hon har en stark känsla av att vara på fel plats och i fel liv. Genom boken får man följa henne i en undersökning om hon verkligen hamnat i rätt familj.

Många kan nog relatera till känslan av att inte passa in. Man får följa huvudpersonen helt fast i sitt eget huvud vilket gör att man själv kan få perspektiv på känslan av att inte passa in. Hennes kompis sätter ord på många tankar och ifrågasätter Madeleine samtidigt som hon alltid står på Madeleines sida.

Kompisen har en älskad familj som Madeleine själv skulle göra allt för att få. Hon är ensambarn, har knappt några släktingar och känner att hennes föräldrar bryr sig mer om deras bondgård än om henne. Allt hon vill ha är de där myskvällarna med sin familj. Flera insikter slår henne i undersökningen om hennes föräldrar verkligen är de riktiga.

Det är budskapet som är viktigast enligt mig i läsandet av boken, men för att få reda på det måste man själv läsa boken (då budskapet skulle spoila slutet).

Liknande titlar

Språk