Problem med e-ljudböcker i Biblio

Biblio-användare som har uppdaterat sin iOS-enhet till version 16 kan ha problem med nerladdning och uppspelning av nerladdade ljudböcker. Vi jobbar på att lösa problemet. Lösning beräknas vara på plats under oktober månad.

Böcker och tidningar på olika läsplattor.E-böcker och e-ljudböcker lånar du i appen Biblio eller direkt på bibliotekets hemsida. Du kan läsa strömmande eller ladda ner boken till din enhet. 

Du kan göra max 2 e-lån per vecka. Det går inte att lämna tillbaka en e-bok eller e-ljudbok för att kunna låna en ny.

Låna till telefon eller surfplatta

Det enklaste sättet att låna e-böcker och e-ljudböcker är att använda appen Biblio. Du kan använda appen i smarta telefoner och på surfplattor.

Biblio logotyp    Kom igång med Biblio

Annat läsprogram

Om du vill använda ett annat läsprogram och ladda ner direkt från webbkatalogen finns instruktioner för det i länken nedan. För att använda läsprogrammen behöver du ett Adobe-ID. För att kunna skapa ett Adobe-ID behöver du vara 13 år gammal.

Fler läsprogram för iPhone/iPad/Android

Låna till dator eller läsplatta

E-böcker till din dator eller läsplatta ska du låna från vår hemsida. Du kan också låna e-ljudböcker till webbläsaren i din dator. Du hittar böckerna i vår katalog när du använder sökrutan högst upp på sidan.

Låna e-böcker till PC/Mac

Låna e-böcker till läsplatta

Hjälp med e-böcker

Får du ett felmeddelande? Här hittar du en lista med vanliga felmeddelanden och lösningar:

Vanliga felmeddelanden

Behöver du hjälp? Du är välkommen att kontakta oss på biblioteket.

Stadsbiblioteket erbjuder särskilda handledningstillfällen för dig som vill få hjälp med e-böcker. Du kan också boka individuell handledning. Vi har också digital vägledning här på vår webbplats i form av manualer och instruktionsvideos.

It-handledning på Bibliotek Uppsala

Language