Så hanterar vi personuppgifter

Din personliga integritet är viktig. Såhär hanterar vi dina personuppgifter.

Dina personuppgifter

I biblioteksdatasystemet finns uppgifter om namn, adress, telefonnummer, e-postadress, personnummer och låntagar-ID. Dessutom visas lån och reservationer.

Har du ett personligt konto på bibliotekuppsala.se kan du se uppgifterna även där.

Vi lagrar och använder dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Uppgifterna lagras för att du ska kunna använda bibliotekets tjänster och för att biblioteket ska kunna komma i kontakt med dig som användare.

All personal som hanterar bibliotekens personuppgifter har tystnadsplikt och har skrivit på en försäkran om att uppgifterna är sekretesskyddade.

Uppgifter om lån och avgifter

Uppgifter om dina lån försvinner när du lämnar tillbaka det du lånat. Undantag görs för dvd, cd och tv-spel. De uppgifterna sparas i tre dagar efter återlämning, för att vi ska kunna kontakta dig om någon skiva blivit kvarglömd.

Personliga utskick sparas i biblioteksdatasystemet i 30 dagar. Detta för att bibliotekets personal ska kunna se att meddelandena skickats.

Om du har en avgift att betala är uppgifterna kvar till dess att du har betalat avgiften.

Obetalda räkningar tas bort efter tre år.

På bibliotekuppsala.se avgör du själv om du vill spara din lånehistorik och en minneslista. Det är bara du som kan se de uppgifterna.

På bibliotekuppsala.se använder vi kakor (cookies) bland annat för att ta fram besöksstatistik och för att förbättra din upplevelse av webbplatsen.

Mer information

På Uppsala kommuns hemsida kan du läsa mer om dina rättigheter som registrerad. Du kan också komma i kontakt med kommunens dataskyddsombud och begära registerutdrag.

Behandling av personuppgifter (uppsala.se)

Sök

Språk