Sök böcker, filmer, musik...

Garnnystan, stickor, pennor, hörlurar, passare, tyger

Studion är Stadsbibliotekets rum för kreativitet och lärande. Här kan du delta i konstnärliga workshops, utforska digitalt skapande och låna symaskiner. Se kalendariet för aktuellt program!

Studion är öppen under bibliotekets öppettider.

Vad skulle du vilja göra i Studion? Vill du leda en workshop eller lära dig något nytt? Mejla dina idéer till kundtjanst@bibliotekuppsala.se.

Låna symaskin

Nu kan du låna en sy- eller overlockmaskin på Stadsbiblioteket! Perfekt för dig som behöver laga ett plagg ett jobba på ett syprojekt.

Lånetid 3 timmar. Du lånar ett kit med strömkabel, sytråd, sax och andra sybehör, tyg tar du med själv. Maskinen används på plats i Studion och du ansvarar för att maskin och sybehör är i gott skick vid återlämning. Boka i informationsdisken eller genom att mejla kundtjanst@bibliotekuppsala.se

Ljudrummet

I Ljudrummet kan du ha möten eller prova att spela in en podcast. Du kan boka rummet 3 timmar per dag, max 2 bokningar per vecka.

Du kan låna ett podcast-kit som innehåller:

Zoom H6 (mobil ljudinspelare)

2 mikrofoner med stativ

2 par hörlurar

5 sladdar

Podcastutrustningen används på plats i Studion och du ansvarar för att den är i gott skick vid återlämning. Boka genom att mejla kundtjanst@bibliotekuppsala.se.

Obs! Du behöver ta med ett eget minneskort eller bärbar dator för att spara ljudfilen. I rummet finns även en digital skärm och konferenskamera.

Bildrummet

Bildrummet är till för dig som vill utforska digitalt skapande. Du kan boka rummet 3 timmar per dag, max 2 bokningar per vecka. Boka genom att mejla kundtjanst@bibliotekuppsala.se.

Här finns en mac-dator med följande program:

Adobe Illustrator (vektorgrafik)

Adobe InDesign (trycksaker)

Adobe Photoshop (bild- och fotoredigering)

Final Cut Pro (videoredigering)

Moderskeppet (600 onlinekurser i foto, video, design och sociala medier)  

Här finns även Epson SureColor SC-P900, en bläckstråleskrivare som skriver ut i A2 och på rulle. För att skriva ut bilder i hög kvalitet så behöver upplösningen minst vara 3308 x 4678 pixlar. Du ansvarar själv för att bilden håller tillräcklig upplösning.  

Pris: A2/80 kronor (420x594mm), A3/40 kronor (297x420mm), A4/20 kronor (210x297mm), rulle: 80kr för påbörjad halvmeter.  

Prata med personalen om du vill skriva ut! Betala i informationsdisken.