Sök böcker, filmer, musik...

Låna en Uppsalabo på biblioteket

Låna en Uppsalabo

Att kunna tala svenska är en viktig del av integrationen. Därför driver Bibliotek Uppsala "Låna en Uppsalabo" i ett samarbete med föreningen Lions och många andra volontärer. 

Vi vill skapa möten för samtal på svenska mellan nya och gamla Uppsalabor.

Du som vill låna en Uppsalabo

Du som är nyanländ eller har bott i Uppsala en tid och vill träna svenska är välkommen att låna en Uppsalabo på Stadsbiblioteket.

Tider för utlåning

Tisdagar 13.00-14.30

Torsdagar 15.30-17.30

14–januari–30 juni (ej 9 april, 30 april och 21 maj).

Du som vill låna ut dig

För att anmäla dig för utlåning fyller du i formuläret längst ner på den här sidan, eller anmäler dig hos volontärerna på Stadsbiblioteket under förmedlingstiderna. Din anmälan kvarstår tills du själv säger upp ditt deltagande. 

När du blir utlånad

Då förmedlas låntagarens kontaktuppgifter via sms till dig och du kontaktar den som valt att låna dig och kommer överens om när ni ska träffas. Första mötet sker på Kafé Kardemumma på Stadsbiblioteket. På Kafé Kardemumma på Stadsbiblioteket uppger ni era namn i kassan så bjuder biblioteket på fika. Därefter får du och låntagaren komma överens om ni önskar ses fler gånger.

Pausa eller avsluta?

Du kan när som helst pausa från att bli utlånad eller avsluta ditt deltagande. Kontakta oss, så tar vi bort din profil och dina uppgifter.

Jag vill bli utlånad

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig.