alt=" "

I november går amerikanerna till val. Bibliotekarierna Mattias och Peter tipsar om aktuella böcker som gör dig insatt i den amerikanska politiken.

alt=" "

3 november 2020 ödesvalet av Fredrik Reinfeldt

Före detta svenske statsministern Fredrik Reinfeldt beskriver här USA:s politiska system och demokrati. Han ger också sin syn på vad som står på spel inför presidentvalet i november 2020.

"3 november 2020 ödesvalet" finns också att läsa som e-bok

alt=" "

Löften till en son av Joe Biden

Joe Biden är presidentkandidat för demokraterna i höstens presidentval. Detta är hans memoarer där han berättar både om sin politiska karriär men också om personliga erfarenheter och kriser, som hans son Beaus hjärntumör.

"Löftet till en son" finns också att läsa som e-bok

alt=" "

Crippled America av Donald J. Trump

Trump ger sin syn på hur han ska ”göra USA fantastiskt igen”. Han beskriver här sin vision om hur USA:s ekonomi ska förbättras, hur hälsovården ska effektiviseras, hur militären ska återuppbyggas, och hur han omedelbart ska skapa nya arbetstillfällen genom att stänga gränserna för illegala invandrare, samt att få företagen att producera sina varor i USA.

alt=" "

Den amerikanska högern av Martin Gelin

Författaren är journalist och beskriver i boken hur den konservativa högern i USA har växt fram sedan 1950-talet, från lobbyister i maktens korridorer i Washington till kristna familjer i Södern. Boken blev augustprisnominerad när den först kom ut 2012.

"Den amerikanska högern" finns också att läsa som e-bok

alt=" "

Allt vi har gemensamt av Sanna Torén Björling

Boken är en berättelse om vänskap och ett delat USA. När människor inte bara har skilda åsikter, utan inte ens delar uppfattningen om vad som är sant, vad har de då gemensamt? En utomordentligt intressant nulägesbeskrivning, med historiska utblickar, som belyser de nuvarande skarpa politiska motsättningarna och polariseringen.

"Allt vi har gemensamt" finns också att läsa som e-bok

alt=" "

Amerikaner av Björn af Kleen

Björn af Kleen skildrar livet i det samtida USA. Politiker, visselblåsare, författare och vanliga människor – alla brottas de med frågan om hur man ska navigera genom denna märkliga tid.

"Amerikaner" finns också att läsa som e-bok

alt=" "

Disloyal av Michael Cohen

Trumps forne personliga jurist avslöjar smutsiga affärer kring Trump. Är det sant? Är det falskt? Läs själv och bedöm. (Finns bara på engelska).

alt=" "

Fakta om amerikansk politik av Tomas Dömstedt

En lättläst faktabok om USA:s snåriga valsystem. Hur kommer det sig att man kan vinna valet trots att man inte fick flest röster?

"Fakta om amerikansk politik" finns också som e-bok och att lyssna på som e-ljudbok.

Tipsat av Mattias på biblioteket i Stenhagen och Peter på biblioteket i Vänge.