Sök böcker, filmer, musik...

En man i rock framför ett tåg i snöoväder.

Ska du läsa en deckare i skolan men vet inte vilken? Lugn, vi har tips på de bästa!

alt=" "

En av oss ljuger av Karen M. McManus

På Bayview High går fem elever in i en sal för att ha kvarsittning. Bara fyra elever kommer ut därifrån levande. Alla har motiv till mordet.

alt=" "

Årstamördaren av Magnus Nordin

Två pojkar hittar en död flicka i Årsta. Hon har blivit mördad och snart börjar fler döda kroppar dyka upp. Kan det vara en seriemödare?

alt=" "

Det är dags att inte freaka ut av Stephanie Tromly

Zoe har precis flyttat från Brooklyn till River Heights, och känner att hennes liv är över. Då möter hon Digby som alltid hamnar i farliga situationer. Digby söker efter sin försvunna lillasyster samtidigt som den lilla staden River Heights skakas av ett nytt försvinnande.

alt=" "

Flickan på hotellet av Katarina Wennstam

En kväll hittas en ung tjej strypt på ett hotell i Vasastan. Alex Sharp, som bor i samma stadsdel, kan inte låta blir att börja undersöka fallet via sociala medier och snart befinner hon sig i en mycket farlig situation.

alt=" "

Pojken under bron av Katarina Wennstam

Andra Boken om Alex Sharp som du kan läsa utan att ha läst den första. Alex befinner sig på en fest med sin pojkvän och sin bästa vän. När festen håller på att spåra ut går hon därifrån utan att säga hej då till någon. Dagen efter får hon reda på att en ung pojke hittats misshandlad till döds i Rålambshovsparken och hon får inte tag på sin bästa vän.

alt=" "

Den bittra pajens sötma av Alan C. Bradley

Under sommaren 1950 inträffar flera mystiska händelser på den engelska herrgården Buckshaw där den brådmogna elvaåringen Flavia bor med sin familj. Man hittar en fågel med ett frimärke spetsat på näbben och Flavia blir vittne till en döende mans sista andetag. För henne är det hela mer spännande än skrämmande.

alt=" "

Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear

Första boken med privatdetektiv Maisie Dobbs i 1930-talets London. Maisie som nyss öppnat sin byrå kontaktas här av en man som misstänker att hans hustru är otrogen och därför vill ha henne skuggad.

alt=" "

Störst av allt av Malin Persson Giolito

I den här boken får vi följa Maja som står åtalad för att ha medverkat i en skolskjutning. Men vad har hon egentligen gjort och är hon skyldig? Detta är ett rättegångs- och kriminaldrama som ligger till grund för Netflix-serien med samma namn.

alt=" "

En studie i rött av Arthur Conan Doyle 

Vad är väl mer klassiskt i deckarsammanhang än Sherlock Holmes? Detektiven och geniet som löser brott i 1800-talets London. I denna bok träffar han sin medhjälpare Dr Watson för första gången och tillsammans utreder de ett mord.

alt=" "

Mordet på Orientexpressen av Agatha Christie

Agatha Christie har skrivit många spännande och klassiska deckare. I denna bok befinner sig en rad spektakulära karaktärer däribland en överste, en grevinna och en svensk missionär på det lyxiga tåget Orientexpressen. För en av passagerarna ska resan dock bli den sista. Som tur är finns även Hercule Poirot ombord och han börjar utreda fallet. Alla är misstänkta.
Tips! Många av hennes böcker finns som e-böcker i appen Biblio.

Tipsat av Maria på Stadsbibliotekets ungdomsavdelning Molnet