Bilder från krig och flykt

Nu ställer Uppsalajournalisterna Joakim Medin och Troy Enekvist ut sina bilder från Syrien och Bangladesh i en gemensam utställning på Stadsbiblioteket.

Uppsalajournalisterna Joakim Medin och Troy Enekvist har under olika perioder skildrat människors vardag i krig och flykt.

Joakim Medins bilder skildrar det långa kriget i Syrien, och dess konsekvenser för Mellanösterns folk. Under flera år har han rest till Libanon, Syrien och Irak för att dokumentera de allt större striderna, men också den humanitära katastrofen och den ofattbara förstörelsen. 

Joakim Medin är fotograf, frilansjournalist, författare och föreläsare som är uppvuxen i Göteborg och idag bosatt i Uppsala. Han debutbok Kobane (2016) skildrar kurdernas kamp mot IS i norra Syrien. Hans senaste bok Orbánistan behandlar Ungerns premiärminister Victor Orbáns auktoritära styre och kom ut i somras. 

Troy Enekvist har dokumenterat rohingyaflyktingarnas situation i Bangladesh under två veckor under 2017. Över 700 000 människor har under de senaste åren flytt från Burma till Bangladesh, från vad FN kallar ”ett skolboksexempel på etnisk rensning”. 

Troy Enekvist är journalist och bildjournalist uppvuxen i Östhammar, han bor och verkar nu i Uppsala och Stockholm. Troy är utbildad vid Mittuniversitetet i Sundsvall och har arbetat för flera nationella och internationella tidningar och magasin, med fokus på bildjournalistiska berättelser.

Tid och plats

21 augusti-14 oktober, under Stadsbibliotekets öppettider

Vernissage tisdag 21 augusti 17.00.

Stadsbiblioteket, utställningsrummet

Fri entré

 

Foto: Joakim Medin och Troy Enekvist.