Under vecka 46 är det Kulturveckan och samtidigt Poesiveckan i Uppsala.

Därför tipsar Lisa på Gränbystadens bibliotek om lättläst poesi. 

Bokomslag Halleluja liksom av Bob Hansson

Halleluja liksom av Bob Hansson

I den här diktsamlingen skriver Bob Hansson lekfulla dikter om att vara ensam, att längta efter kärlek och en större gemenskap. Med mycket humor skildrar han människans brister och hur vi kämpar oss fram i vardagen.

 

Bokomslag Fågel, fisk och mittemellan: djurdikter

Fågel, fisk och mittemellan av Kerstin Linderberg och Harriette Söderblom (red)

Poesi om olika djur med fantastiska illustrationer. Dessa dikter skrivna av svenska poeter handlar om allt från daggmaskar och sniglar till björnar och vargar. Stig in i djurens poetiska rike!

 

Bokomslag Jag älskar dig: svenska kärleksdikter

Jag älskar dig: svenska kärleksdikter av Harriette Söderblom (red)

Vad gör kärleken med oss? Här är en samling dikter av vår tids stora poeter om förälskelse, olycklig kärlek, trohet och längtan. En bok att läsa i fåtöljen med en kopp te och tända ljus. Med boken följer en cd, så att du kan höra dikterna läsas och sjungas.

 

Bokomslag Johans poesi av Johan Johansson Erik

Johans poesi av Johan Johansson Erik

Johan Johansson Erik debuterar 27 år gammal. Han lyssnar mycket på musik, vilket märks då hans poesi är rytmisk och rak. Det här är personliga och konkreta dikter om kärlek, sorg, mörker och ljus.

 

Bokomslag Svensk haiku Antologi

Svensk haiku Antologi

Haiku är en japansk kortdikt. Dikterna följer en särskild rytm och är därför lätta att läsa. I den här samlingen presenteras haikudikter av 50 poeter, både etablerade namn och spännande debutanter. Dikterna utspelar sig i naturen och i staden, med stora frågor mellan raderna.