Sök böcker, filmer, musik...

Varför skiljer sig Sveriges strategi mot coronakrisen så mycket från andra länders? Hur kommer krisen påverka framtiden? Hör professorerna Joakim Palme och Jenny Andersson i ett digitalt samtal med journalisten Leonidas Aretakis.

Redan nu börjar vi se effekterna av coronakrisen. Tusentals har dött världen över, sjukvården är ansträngd till det yttersta. Samtidigt tvingas företag till avskedanden och permitteringar, och ekonomer varnar för en kommande depression.
En grundläggande funktion för den moderna staten är att skydda sin befolkning. Hur väl rustad är den svenska välfärdsstaten att svara på coronakrisen? Varför har Sverige valt en strategi som skiljer sig från de flesta andra länder? Vilka politiska möjligheter öppnar coronakrisen för – ytterligare privatiseringar, minskad internationell rörlighet, ett nytt övervakningssamhälle eller välfärdsstatens återkomst?

Välkommen att lyssna på Joakim Palme, professor vid statsvetenskapliga institutionen och Jenny Andersson, professor vid institutionen för idé- och lärdomshistoria, båda Uppsala universitet, i ett digitalt samtal med Leonidas Aretakis, journalist.

Spelades in på Stadsbiblioteket 16 april 2020.

Läs mer

Läs en intervju med Joakim Palme inför samtalet, på Uppsala universitets hemsida:

”Det är dags att diskutera vilken framtid vi vill skapa efter corona”

Fler samtal

Fler digitala samtal från Stadsbibliotekets scen

 

Samarrangör: Uppsala universitet.