Flickornas historia

För dig som läste Godnattsagor för rebelltjejer, älskade den och vill läsa mer om fantastiska människor som förändrat världen!

Godnattsagor för rebelltjejer 2

Fortsättningen som innehåller 100 nya berättelser om helt otroliga kvinnor. Läs om drottning Nefertiti, megakändisen Beyonce, irländska pirater, afghanska graffitimålare och många fler coola kvinnor som visar att allt, precis allt är möjligt. 100 nya inspirerande kvinnor att lära känna!  

Banbrytande badass-brudar: 52 kvinnor som förändrade världen

Lär dig mer om förbisedda kvinnliga pionjärer från alla tider och från alla delar av världen. Alltifrån kinesiska kejsarinnor till amerikanska pjäsförfattare. 52 riktiga badass-brudar som banat vägen och under resans gång förändrat världen.  

Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda

Läs om 100 fantastiska pojkar, både kända och okända, som gått sin egen väg, gjort fantastiska saker och förbättrat världen. I den här boken får vi träffa ett gäng hjältar, men slipper klichéartade riddare eller superhjältar. Det här pojkar som har vågat vara annorlunda och som på så sätt också har förändrat världen.

Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrade världen

Blev årets bästsäljande faktabok för barn i Storbritannien 2017. Författaren och illustratören Kate Pankhurst är ättling till den kända rösträttsaktivisten Emmeline Pankhurst och presenterar här ett antal otroliga kvinnor som alla har levt fascinerande liv, gjort skillnad och påverkat vår värld. Djupdyk till exempel i konstnären Frida Kahlos och piloten Amelia Earharts spännande liv. 

100 kvinnor som gått till historien: Banbrytande kvinnor som format vår värld

Drottningar, forskare, politiker och entreprenörer är några av de titlar som de 100 kvinnor som presenteras i den här boken har eller har haft. Från antiken fram till idag – från Cleopatra till Malala Yousafzai – får vi här lära känna 100 otroliga kvinnor som på olika sätt har förändrat världen. Läs om deras spännande liv och om deras mest avgörande livsögonblick. 

Vetenskapens kvinnor: 50 orädda pionjärer som förändrade världen

De syns sällan i Nobelprissammanhang och har ofta ignorerats i historieböckerna, men här får du chansen att lära dig mer om 50 av vetenskapens mest fantastiska kvinnor. Passa på att läsa om Ada Lovelace som skrev det första dataprogrammet, Hedy Lamarr vars kommunikationsteknik har varit grundläggande för smartphones, wifi och bluetooth och 48 ytterligare pionjärer som banat vägen för många andra kvinnliga forskare, men framför allt gjort helt otroliga upptäckter! 

Flickornas historia

Boken har några år på nacken, men håller fortfarande! Lär känna 17 flickor från olika epoker och världsdelar. En del av karaktärerna är påhittade, andra har funnits på riktigt – alla berättar de om flickors liv och livsvillkor i olika tider och i olika delar av världen. 

Rosas buss

Följ med Ben och morfar till museet, där morfar gärna vill visa Ben något. Det visar sig vara en gammal buss. Ben fattar ingenting. Vad är grejen med den där gamla bussen? Nu måste morfar ha tappat det! Men så börjar morfar att berätta om bussen och vad som hände på den när Rosa Parks vägrade lämna sin sittplats till en vit man i en tid präglad av rasism och diskriminering, då lagen sa att hon var tvungen att göra just så. Rosas modiga handlande, hennes nej och vägran, blev startskottet för en lång busstrejk och den amerikanska medborgarrättsrörelsen. Läs om hur civilkurage kan vara början till att förändra samhället.

Tipsat av Maja Olsson