Sök böcker, filmer, musik...

Vi frågade några djur i Uppsala om vilka deras favoritböcker är!

Kaninhoppet av Malin Eriksson

Piff & Puff som bor på ett djurhem hos Djurens vänner är två hoppfulla kaniner tycker det är spännande att läsa om en kanin som tävlar i kaninhoppning. De hoppas få hitta någon matte eller husse och kanske bli kaninhoppare de med.

Rebellhundar! av Kimberlie Hamilton

Ante tycker det är kul att läsa om hundar. Dels vill han att det ska handla om verkliga hundar, sådan som har funnits i verkligheten, och sedan vill han att det ska vara flera hundar. Så därför vill han tipsa om just boken Rebellhundar för här kan man läsa om alla möjliga hundar som hittat på olika äventyr.

Skolan med de magiska djuren av Margit Auer

Asta tipsar om den här boken för att hon tycker att det är spännande med djur och människor som kan kommunicera med varandra och bli bästa vänner!

Naddap Dlöks av Roald Dahl

Ellison Jr gillar den här boken för att den är rolig och innehåller många sköldpaddor! Den handlar om en man som köper inte mindre än 140 sköldpaddor bara för att han är kär i sin granne. Dessutom kan han sköldpaddespråket!

De tre små vargarna och den stora stygga grisen av Eugene Trivizas

Varför ska det alltid vara vargen som är dum? undrar Axel. Orättvist! Här är det den stora stygga grisen som är elak och förstör för de tre snälla vargarna som vill dricka te och leka. Men kan någon som är så har stygg bli snäll och i så fall hur?!

Största minsta polisen av Ulf Nilsson

Blue älskar den här bilderboken som visar att en liten ibland kan klara mycket mer än en stor! Hon älskar Kommisarie Gordon och Paddy som är världens bästa poliser! Blue vill också bli polis i framtiden.

Finns också att läsa som e-bok.

Den otroliga boken om reptiler och groddjur av Mat Edwards

När Chico simmar runt i sitt terrarium brukar han fundera på hur många olika sorters sköldpaddor det finns i världen och att han både är släkt med krokodilerna och med ormarna. Så när han simmat färdigt så klättar han upp på sin solsten och då brukar han passa på att läsa om lite fakta om reptiler. Sedan är det dags att ta sig en simtur igen.

Alice i Underlandet av Lewis Carroll

Tifa tipsar om den här boken eftersom den innehåller hennes favorit Cheshire-katten, som kan göra sig osynlig. Tifa vill också kunna bli osynlig så att hon kan smyga på alla småfåglar!

Finn också att läsa som e-bok.

Fia vill tipsa om Vilma superhjälte av Abby Hanlon

Vem gillar inte superhjältar? Om Fia var en superhjälte så skulle hon sticka sin egen superhjältedräkt! Fia gillar boken också för att den är rolig och har många bilder!

 

Snart kommer fler tips från djuren i Uppsala här på vår hemsida! Tills dess kan du läsa bibliotekariernas bästa boktips om djur här.