Enhörningen Aurora

Boktips för dig som tycker om att drömma dig bort till ett land av magi!

Bilderböcker

alt=" "

När enhörningen kommer till sagolandet blir alla varelserna bedårade: enhörningens regnbågsbajs luktar så gott och gör hela världen glittrande och färgglad. Men när alla bara vill ha mer bajs känner sig enhörningen själv bortglömd och ouppskattad... Den läsare som längtar efter färgstarka sagoväsen, regnbågar och glitter får garanterat sina önskningar uppfyllda i den här bilderboken på rim.

Solägget av Elsa Beskow

Vad är det för märkligt gult klot som har ramlat ner mitt i skogen, bland grankottar och ekorrar och sagovarelser? Solälvan funderar på var det kommer ifrån, kanske är det ett ägg från solen? I Elsa Beskows bilderbok från 1932 möter vi många av skogens djur och växter, i vackra akvarellteckningar.

Trollungarna på fest av Sissel Bøe

Trulsa är ett troll som lätt känner sig osäker med personer eller andra varelser som hon inte känner. Och i år ska midsommarfesten firas tillsammans med de läskiga älvorna som Trulsa aldrig träffat innan. Vackert illustrerad berättelse om att känna sig osäker i nya sammanhang. Passar bäst till 4-5-åringar. Ingår i serien Trollskogen.

Kapitelböcker och seriealbum

Den förtrollade skogen av Zanna Davidson

Kung Enhörning har blivit tillfångatagen av den mystiske Nattvinge, och en hemsk förbannelse gör att träden på Enhörningsön håller på att dö, ett efter ett. Som tur är kommer människoflickan Zoe dit precis i tid för att ingripa... En bok med rosa illustrationer, glittrande stjärnor och modiga tjejer som slänger sig ut i ett halsbrytande äventyr. För dig mellan 6-9 år.

Finns också att läsa som e-bok

Enhörningen Aurora av Hedvig Häggman-Sund

Aurora och hennes enhörningskompisar leker och tävlar i den magiska skogen, men en dag blir Aurora oskyldigt anklagad för att fuska. Vad gör du om någon är taskig mot dig, och du känner dig utanför? Ett seriealbum om magi och vänskap för dig mellan 6-9 år.

Ytterligare info

alt=" "

När tvillingarna Nova och Simon startar en hjälparbyrå på sommarlovet dyker det genast upp en liten skogstomte. Han har tappat bort det magiska enhörningsfölet som han skulle vakta. Nova och Simon tar sig an fallet! Ett sagolikt deckaräventyr med en hel del blinkningar åt traditionell fantasy, för dig mellan 6-12 år.

Finns att läsa som e-bok och som ljudbok på mp3-skiva

Kryptozoologi för nybörjare av Sylvia Douyé och Paola Antista

Sorceline kommer till ön Vorn för att lära sig att bli kryptozoolog, studera legendariska djur och varelser. Bland de första varelser hon träffar på är några älvor på en blomsteräng, som har blivit förstenade! Någon på ön är ute efter både djur och studenter, och det blir ett äventyr med både älvor, enhörningar och alla sorters sagovarelser. Första delen i en fransk serie som passar dig mellan 9-12 år.

Faktaböcker

Enhörningarnas hemliga liv av Dr Temisa Seraphini och Sophie Robin

Detta är något så ovanligt som en faktabok om enhörningar. Här presenterar Dr Seraphini (pseudonym för Sangma Francis) en fantasifull berättelse om hur hon forskat om enhörningens liv och läsaren får bland annat lära sig om enhörningens evolution, de olika typer av enhörningar som funnits utspridda över världen och till och med hur man själv spårar enhörningar. Passar dig mellan 7 och 12 år.

alt=" "

Tipsat av Mikaela och Linn på Stadsbiblioteket.

Stora bilden: En del av omslaget till Enhörningen Aurora.