Dawit Isaak

Dawit Isaak har suttit fängslad i över 17 år. Vi är många som frågar oss vad som görs och vad som egentligen händer bakom kulisserna.

Martin Schibbye, som själv satt fängslad i 438 dagar i grannlandet Etiopien efter att ha gripits under en reportageresa, har lyckats ta sig in i det hemlighetsfulla Eritrea och där träffat de män som har nyckeln till Dawit Isaaks cell.

Jakten på Dawit för också Martin Schibbye till Genève, till Dawits familj i Göteborg och till de kollegor som tillsammans med Dawit bedrev den oberoende journalistik som fick honom fängslad. Längs vägen får Martin en allt tydligare bild av människan Dawit Isaak och hans drivkrafter men också av de krafter som styr hans öde.
– Jag känner att Dawit Isaak efter alla år blivit en symbol, en väldigt politiserad symbol. Jag vill försöka förstå vem människan Dawit är, vad som har drivit honom och många i hans generation att ge allt för sitt land.

Tyst eller brysk diplomati - hur får vi ut Dawit Isaak?

Torsdag 14 november 18.00
Stadsbibiloteket, Mallas sal
Fri entré, ingen bokning till programmet, begränsat antal platser.

Martin Schibbye, journalist och författare, samtalar med före detta EU-parlamentariker Cecilia Wikström utifrån Martins nya bok Jakten på Dawit.

Samtalsledare: Leonidas Aretakis, journalist på DN.

Jakten på Dawit, Schibbye och Wikström

Författarbesök