Maja och Marianne

I en bokklubb får du träffa andra som läst samma bok, prata om boken, fika och kanske pyssla något på bokens tema. Bibliotekarierna Maja och Marianne berättar hur det är att vara med.

En riktigt bra bokklubbsbok har många lager, kanske en stor hemlighet under ytan. Den handlar ofta om fler saker än vad du trodde från början.
– I en bokklubb får du chansen att vrida och vända på boken och bearbeta det du har läst tillsammans. Och det kan utmynna i otroligt roliga diskussioner, så att du håller på att skratta ihjäl dig – och ibland kan det bli jättedjupt och allvarligt. Vi pratade mycket om rymden i min gamla bokklubb i Gottsunda, berättar Maja.

De flesta bibliotek har bokklubbar för barn i mellanstadieåldern. Vid terminsslutet brukar alla klubbarna ses på Stadsbiblioteket och träffa en känd författare. Till exempel har Kristina Ohlsson varit med. Då blir det mingel med snacks där barn från olika stadsdelar ses. I bokklubbarna träffar många barn nya kompisar från en annan skola eller ett annat kvarter.
– Det är nästan det ballaste, att se hur barn som inte kände varandra före bokklubben hänger och pratar stunden innan vi börjar, säger Marianne.

Mariannes boktips

Min hemliga tvilling
Vad skulle du göra om du upptäckte att dina föräldrar byggt en robot som är en exakt kopia av dig? Det är vad som händer Leia. När föräldrarna reser bort på konferens bestämmer hon sig för att väcka roboten. Tänkvärt och spännande om vad som gör oss till människor.

Bokklubbar

Bokklubb

Gillar du att läsa och prata om böcker? Gå med i vår bokklubb! För barn 10–12 år.

Datum: 2019-12-17

Bokklubb

Gillar du att läsa och prata om böcker? Gå med i vår bokklubb! För dig som är 10–12 år.

Datum: 2019-12-18

Languages

sv-se