Sök böcker, filmer, musik...

Nya rysare

 

Jagad

Jagad av Joyce Carol Oates

På sin bröllopsnatt inser Abby att hon måste konfrontera de mörka hemligheter som hon har dolt för sin blivande make Willem. Kort därefter råkar hon ut för en svår trafikolycka. Medan Abby vårdas på sjukhus börjar Willem undersöka vad som har hänt och varför. Snart närmar han sig den skakande sanningen om Abbys förflutna. Jagad skildrar Willems jakt på sanningen om olyckan och Abbys mörka barndom.

Finns också att läsa som e-bok

Blod säljer

Blod säljer av Stephen King

En samling fyra tidigare opublicerade långa noveller som har något mindre skräckinslag än vad som är typiskt för Stephen King. King visar här sina mer litterära sidor och provar till exempel att skriva magisk realism.
"Mr. Harrigan's telefon" handlar om tonåringen Craig som börjar jobba för pensionären Harrigan. Craig köper en mobiltelefon till Harrigan. När Harrigan dör fortsätter han skicka meddelanden till Craig.
I "Chucks liv" berättas historien om Chuck Krantz liv baklänges. Chuck dör 39 år gammal av en hjärntumör och vi får följa med tillbaka till hans mystiska barndom.
"Blod säljer" är en fortsättning på romanen Outsidern. Privatdetektiven Holly Gibney ser ett nyhetsinslag om ett bombdåd på TV. Hon börjar misstänka att nyhetsreportern kan ha något med bombningen att göra. Holly Gibney är också huvudperson i deckarserien Mr Mercedes.
"Råtta" handlar om en författare med skrivkramp som sluter ett avtal med en råtta för att få tillbaka sin kreativitet.

Finns också att läsa som e-bok

Den osynlige vännen

Den osynlige vännen Del 1 & 2 av Stephen Chbosky

Sjuåriga Christopher Reese försvinner spårlöst i sex dagar. När han kommer hem igen är han helt oskadd. Men han minns inte var han har varit. Och han har förändrats. Christopher upptäcker att han vet saker som han inte borde veta. Han har en röst i huvudet. En röst som säger åt honom att bygga en trädkoja i skogen. Om han inte gör det kommer något fruktansvärt att hända hans mamma Kate, och alla andra han känner. Snart befinner sig mor och son i en kamp för sina liv. Deras lilla stad, Mill Grove i Pennsylvania, blir slagfältet i ett krig mellan gott och ont.

Min syster, seriemördaren

Min syster, seriemördaren av Oyinkan Braithwaite

För tredje gången har Ayoola gjort sig av med en pojkvän under parollen "självförsvar", och för tredje gången måste Korede städa upp röran efter sin lillasyster. Korede vet att hon borde gå till polisen, men hon älskar sin syster och blod är tjockare än vatten. Åtminstone fram till den dag då Ayoola börjar dejta en läkare på det sjukhus där Korede arbetar som sjuksyster. Och inte vilken läkare som helst, utan den man Korede varit kär i ända sedan de först träffades. Hon är inte villig att låta honom möta döden men att rädda honom skulle innebära att hon måste offra sin syster. Min syster, seriemördaren är en vass thriller med svart humor.

Finns också att läsa som e-bok

Inte ett ord

Inte ett ord av Harlan Coben

För Simon Greene blir mardrömmen sann när hans drogberoende dotter Paige försvinner spårlöst. En dag ser han henne sjunga i Central Park, men hon är en skugga av sitt forna jag. När han närmar sig flyr hon i panik. Simon gör det enda en förälder kan göra, han följer efter sin dotter ner i en mörk och farlig värld som han aldrig kunde ana fanns.

Finns också att läsa som e-bok

Alltid en dotter

Alltid en dotter av Amy Engel

I en bortglömd stad i det fattiga Ozarkbergen i Missouri lever Eve och hennes dotter Junie. Eve kommer från en trasig uppväxt och den enda som är viktigt i hennes liv är att ge Junie en någorlunda god barndom. När en polisbil stannar utanför restaurangen där Eve jobbar sjunker hjärtat ner i magen. Något måste ha hänt. Polisen berättar att de har hittat Junie och hennes lekkamrat döda, mördade. Polisens sökande leder ingenstans, men Eve kan inte få ro förrän hon har hittat sin dotters mördare.

Finns också att läsa som e-bok

Varsel i mörkret

En skräckantologi som hyllar Stephen Kings författarskap. Här samsas Stephen Kings ”Den blå kompressorn” med skräcknoveller av författare som Clive Barker, Ramsey Campbell, Jack Ketchum och Edgar Allan Poe. John Ajvide Lindqvist medverkar även med ”The Keeper’s Companion” som är specialskriven för antologin.

Vintervatten

Vintervatten av Susanne Jansson

Treårige Adam försvinner från sitt hem på Orust. Polisen drar slutsatsen att han drunknat, men pojkens pappa Martin anar att det inte var en olycka. Någon eller något har lockat pojken ner i havet. Bland kartongerna på vinden hittar han märkliga fakta om tragedier som går långt tillbaka i tiden. De visar sig tjäna inte bara som ledtrådar till vad som hänt hans son, utan också till händelser i Martins egen uppväxt.

Byn

Byn av Ragnar Jónasson

Una arbetar som lärare i Reykjavik när hon får syn på en jobbannons: En lärare sökes till två unga flickor i den lilla byn Skálar. Una dricker för att undfly sitt förflutna och sina demoner. Flytten gör inte Unas tillvaro mindre orosfylld. Byborna får henne att känna sig ovälkommen och tycks dölja en mörk hemlighet. Samtidigt som Una får kännedom om en ung flickas mystiska död femtio år tidigare besöks byn av en mystisk man som försvinner lika snabbt som han dykt upp, och en av hennes elever faller plötsligt ihop död i byns kyrka. Una är fast besluten om att ta reda på sanningen trots bybornas motstånd. Men gränsen mellan fantasi och verklighet börjar suddas ut, och hon börjar frukta både för sitt liv och sin mentala hälsa.

Tystnadens torn

Tystnadens torn av Mina Dennert & Magnus Dennert

Journalisten Roya Zand kämpar dagligen mot lögnerna och hatet som sprids på internet. Hon har skapat en nätrörelse som på kort tid blivit en viktig röst för mänskliga rättigheter i landet och satt käppar i hjulen för högerextremismens framfart. När en kvinna med kopplingar till Royas kamp hittas mördad i ett vattentorn i Göteborg misstänker Roya att någon gjort verklighet av hoten. Tillsammans med en kollega börjar hon granska de som hatar och förstår snart att det inte rör sig om en ensam galning, utan ett organiserat nätverk.

Finns också att läsa som e-bok

 

Här hittar du fler nya böcker inom spänning och skräck: