Sök böcker, filmer, musik...

Adam Svanell

Hör journalisten och författaren Adam Svanell i bibliotekets podcast. Om prestationskulturen och samhällets syn på den lyckade människan.

Vi lever i ett prestationsinriktat samhälle, där maximering, mätning och projekt har blivit vanliga ord, både i arbetslivet och i livet i stort. Vår syn på arbete har förändrats medan vi människor fortfarande har samma förutsättningar att hantera de nya krav som vi ställer på oss själva.

Adam Svanell var 34 år gammal och arbetade som kulturjournalist på Svenska Dagbladet när han fick rubbningar i hjärtrytmen och en stresskollaps som ledde till att han blev långtidssjukskriven för utbrändhet. Efter många år av hårt arbete, dålig sömn, för lite återhämtning och där allt han gjort i livet utgått från prestationskulturen, blev han tvungen att omvärdera och förändra sitt sätt att leva.

Lyssna till Adam Svanell i samtal med kulturjournalisten Ellinor Skagegård om samhällets syn på den lyckade människan. Samtalet utgår från Adams bok Anonyma prestationister: en historia om stress.

Avsnittet är en del av bibliotekets nya samtalsserie Den lyckade människan.

Lyssna på avsnittet

Lyssna på Bibliotek Uppsala-podden på poddtoppen.

Podden finns också att lyssna på via till exempel SpotifyPodcaster och Acast.

Till textversionen av avsnittet.

 

Foto: Johanna Hanno.