Sök böcker, filmer, musik...

Hör poeten Nachla Libre läsa ur diktsamlingen Tiden har sett allt i en sändning från Uppsala konstmuseum.

Sömnlösheten och stadens sorl formar tankarna i Nachla Libres diktsamling Tiden har sett allt. Orden tickar fram i realtid i en debutbok som är både filosofisk och politisk, vardaglig och storslagen.

Den är ett evigt samtal med natten, en uppgörelse med samhällets orättvisor, en färd mellan det som var och det som är men kanske mest av allt en skildring av en inre kamp för att finna ro.

Nachla Libre gör sin läsning i utställningen Maj Bring – Detta är jag. Kollage som Nattens Reflexer är skapade på 1960-talet i slutet av Maj Brings liv . I ateljéfönstret på Södermalm smälter minnen samman med intryck från staden, om ensamheten i skapandet, om jaget och sökandet efter ett eget uttryck.

Nachla Libre (född 1986) är utbildad i bland annat fri konst på Konstfack i Stockholm. Hon är också en av initiativtagarna till den poetiska plattformen Revolution Poetry som existerade under åren 2009-2019. En rörelse som via en spoken word-tradition varit pionjär i att ta historierna från förorten till staden och teaterscenerna. Hon var också en av redaktörerna för boken Revolution Poetry (2018). Libre har varit verksam som poet sedan 2009. Tiden har sett allt är hennes bokdebut.

 

I samarbete med Uppsala konstmuseum.