Sök böcker, filmer, musik...

Tema skräck

Vår bibliotekarie Mikael tipsar om bloddrypande skräckromaner som passar för unga.

The walking dead bokomslag

Vill du veta vad som hände innan första avsnittet av tv-serien Walking dead? Här kan du följa ”The Governors” och hans familj och vänners väg till Woodbury. En skräckfylld resa i tv-seriens bloddrypande anda. Fler delar finns.

Språk: engelska

Finns också som ljudbok, CD

Babyteeth

Babyteeth av Donny Cates

Sadie är 16 år gammal och gravid. Hon håller graviditeten hemlig för sina anhöriga ända tills barnet föds. Som om inte det vore nog problematiskt: barnet visar sig vara en djävulens avkomma. Sadie anser dock att man får göra det bästa av situationen och hur som helst så älskar hon sitt barn… En ruskig skräckberättelse i serieformat. Fler delar finns.

Språk: engelska

Thornhill

Thornhill av Pam Smy

En annorlunda rysare som dels utspelar sig i början av 80-talet i dagboksformat och dels i nutid i ordlöst bildformat. Ella (nutid) flyttar in i ett hus som ligger granne med ett övergivet gammalt flickbarnhem. Hon får plötsligt syn på en flicka som rör sig på gården och i huset. Mary (1980-tal) är gravt mobbad på barnhemmet som hon bor och vantrivs. Hon blir inte trodd och får ingen hjälp.

En spännande bok med rysligt fantastiska bilder.

Språk: svenska och engelska

En pakt med döden

En pakt med döden av Juno Dawson

Samuels flickvän Eliza dör i en bilolycka när han kör bilen. Han är utom sig av sorg och längtan efter henne. Han söker upp sin faster Marie för att få hjälp att bearbeta sorgen men träffar då på en man som erbjuder sig att hjälpa honom att få tillbaka Eliza, men priset visar sig vara mycket högt…

Språk: svenska

Tipsat av Mikael på Sävjabiblioteket