Maja och Filippa

Teater, spökhistorier och Youtube challenges. Varje torsdagseftermiddag händer det något kul för dig som är 9-12 år på Stadsbiblioteket. Bibliotekarierna Maja och Filippa berättar om hänget ”torsdagsbibblan”!

Maja och Filippa började med träffarna ”torsdagsbibblan” strax efter jullovet. Det är olika teman varje gång och deltagarna får själva komma med förslag och önskemål på vad de vill göra framöver.
– Här får man prova på något roligt som man kanske inte har gjort förut och som inte kräver några förkunskaper. Och man behöver inte anmäla sig i förväg, berättar Maja.

Det blir fika varje gång och aktiviteterna kan vara alltifrån pyssel till drama-övningar.
– Det kan vara att vi läser spökhistorier, att vi gör stop motion-film, eller att vi provar på att spela teater, dansa eller skapar något, säger Maja.

Filippa är förutom bibliotekarie också utbildad bildlärare och kommer ha workshops med olika bildteman.
– Vi kan prova på att vara journalister eller använda olika former för sagoberättande där man får tänka väldigt kreativt. Sånt som deltagarna tycker är kul, det är det viktigaste, säger Filippa.

En annan rolig sak med ”torsdagsbibblan” är att deltagarna får träffa andra barn från andra skolor och andra kvarter. Chansen att träffa nya kompisar helt enkelt!

Välkommen till Stadsbibliotekets barnavdelning varje torsdag 31 januari – 16 maj, klockan 16.00!

Aktuella träffar

Languages

sv-se