Låna en Uppsalabo

Låna en Uppsalabo

Träffa en ny vän genom vårt projekt "Låna en Uppsalabo". Du som är nyanländ får öva svenska och dela ett intresse med en ny vän. Och du som är gammal Uppsalabo kan ta chansen att möta en människa från en annan kultur! 

Att låna en Uppsalabo

Du som är nyanländ och vill låna är välkommen till biblioteket. 

Förmedlare finns på plats följande tider:

Tisdagar kl. 13.00-14.30

Torsdagar kl. 15.30-17.30

Att bli utlånad

Syftet med projektet är att skapa möten mellan nya och gamla Uppsalabor. Genom att låna ut dig själv kan du bidra med att språkträna med någon som är i behov av att utveckla sin svenska. Tryggheten i språket vet vi är en viktig del av integrationen och öppnar upp många dörrar som förhoppningsvis lättare leder in människor i det svenska samhället.

Projektet driver Bibliotek Uppsala tillsammans med Föreningen Lions och flera olika volontärer.

Du förbinder dig bara till ett möte och biblioteket bjuder på fika.

Fyll i blanketten

Du kan fylla i blanketten på biblioteket under förmedlingstiderna, eller fylla i formuläret här nedan. Sedan förmedlar biblioteket kontakten.

Utlåning

Vi använder din profil för att matcha ihop dig med en ny Uppsalabo. När någon valt att låna dig, skickar vi ett sms till dig där det framgår vilket nummer du kan nå den andra personen på.

Fika!

Första mötet sker på Stadsbiblioteket och ni själva kommer överrens om en tid och dag som passar. Bibliotek Uppsala bjuder på fika vid det första tillfället; uppge bara era namn på Kafé Kardemumma på Stadsbiblioteket så får ni en kupong. Du knyter upp dig till endast ett möte och därefter får du och låntagaren komma överens om ni önskar ses fler gånger.

Du kan när som helst pausa från att bli utlånad. Kontakta oss, så tar vi bort din profil.

 

Citattecken   Våra samtal har haft stor betydelse. Jag märker hur viktigt det är för henne att lätta på sina minnen från kriget i Syrien.

- Uppsalabo som blivit utlånad i projektet.

Jag vill bli utlånad

Fyll i formuläret så hör av av oss till dig.

Det här fältet är obligatoriskt.
Det här fältet är obligatoriskt.
Det här fältet är obligatoriskt.
Det här fältet är obligatoriskt.
Det här fältet är obligatoriskt.