Sök böcker, filmer, musik...

Analfabeten

Vår webbredaktör Jenny tipsar om uppslukande romaner att ladda ner på studs.

E-böcker och e-ljudböcker läser du enklast i appen Biblio.

Agathe

Agathe av Anne Cathrine Bomann

En fin liten bok om en äldre psykolog i 40-talets Paris. Han räknar ner dagarna tills pensionen ska börja. Men så kommer patienten Agathe till mottagningen, och ställer allt på ända. Nära på feel good, med existentiella teman som döden och kärleken. Njut!

Analfabeten

Analfabeten av Agota Kristof

Författaren Agota Kristof har skrivit en självbiografi på 53 sidor. Men boken väger mycket tyngre än så och stannar hos en länge efteråt. Framför allt erfarenheten av att leva i exil berör mycket.

Nora eller Brinn Oslo brinn

Nora eller Brinn Oslo brinn av Johanna Frid

Johanna har endometrios och stalkar sin killes ex på Instagram. Frågan är vilket av de båda sakerna som är mest smärtsamma för henne. Ömsom nattsvart, ömsom hejdlöst kul skrivet.

Slutet

Slutet av Mats Strandberg

Vem är du när världen är på väg att gå under? En komet kommer träffa jorden inom några månader och ingen människa kommer klara sig levande. Vi får följa några ungdomar i en svensk stad, och vad de gör med sina liv den sista tiden de har kvar. Spännande, och väldigt fint.

Testamente

Testamente av Nina Wähä

Hajpad bok om en stor familj i Tornedalen. Hit reser gravida Annie tillbaka från Stockholm och ingen i familjen blir särskilt glad att se henne. Familjen är mycket dysfunktionell och när fler syskon ansluter till bondgården drar det ihop sig till en uppgörelse. Ett makalöst persongalleri, en bladvändare på 437 sidor.

Kejsarens barn

Kejsarens barn av Claire Messud

En stor roman om 9/11. Boken utkom sex år efter tvillingtornen föll men kommer först nu på svenska. En historia om ett gäng människor, deras liv och drömmar i New York, innan den dagen.

Flickorna

Flickorna av Emma Cline

Mitt ständiga tips. Om hur det är att växa upp utan möjlighet att ta reda på vem man är. Att stå bredvid och se på när pojkar gör något, lär sig något.  Att inte ha någon motståndskraft när något nytt och spännande lockar. Hypnotiskt med inspiration från Charles Mansons sekt.

Händelser vid vatten

Händelser vid vatten av Kerstin Ekman

Dubbelmord på midsommarafton i en liten by i Norrland. Men så mycket mer än en sommar-thriller! Komplexa karaktärer, skrämmande detaljer och något större som ruvar i bakgrunden. Läs och bli uppslukad.

Gruppen

Gruppen av Mary McCarthy

Om unga kvinnor i 30-talets New York. Både underhållande och ledsamt. Vi får följa ett gäng kvinnor i den övre medelklassen/överklassen efter att de tagit examen från Vassar college. Sex, frigörelse, konst, arbete och relationer. En klassiker.

Fler tips

531231
Av: Lidman, Sara
610249
Av: Lundberg, Lotta
605863
Av: Mpoyi, Kayo
602573
Av: Ng, Celeste
587088
Av: Bythell, Shaun
619145
Av: Skomsvold, Kjersti Annesdatter
585891
Av: Hellbrand, Gertrud
620133
Av: Knight, Renée
479237
Ru
Av: Thúy, Kim
502220
Av: Duras, Marguerite
581333
Av: Lidbeck, Agnes
610244
Av: Westover, Tara
586370
Av: Ringskog Ferrada-Noli, Caroline
565754
Av: Natt och Dag, Niklas